Hedelmäinen avokadorahka

Hehkutin edellisessä postauksessani miten olen viimein löytänyt avokadon osaksi omaa ruokavaliota. On ihanaa löytää jokin uusi raaka-aine, jonka kanssa saa tuunattua vanhoista jutuista uusia makuja.
Muutamien päivien testailujen jälkeen olen myös täysin varma, etten ainakaan tällä hetkellä ole allerginen avokadolle, jes!

Maanantaina Kaksi yhden hinnalla blogin Riikka oli käymässä ripsihuollossa ja höpöttelimme kaiken muun lomassa myös avokadosta. Hän on tehnyt jokusen kerran avokadopastaa - jota kaikki tuntuu maistaneen, paitsi minä. Enköhän kesän aikana ehdi tämän asian korjaamaan.
Siinä jutellessa tuli mieleeni, että voisiko avokadoa käyttää rahkan seassa. Siinä saisi yhdistettyä proteiinin ja avokadon hyvät rasvat. 
Riikka nauroi idealleni ja minähän innostuin siitä vain lisää - tätä täytyy kokeilla.
Äidin kanssa juttelin avokadosta lauantaina ja hän kertoi puristavansa välillä limeä sen päälle. Lime tuli esiin myös maanantaina kun kyselin avokadopastan aineksia.
Siitä se idea sitten lähti.

Tähän väliin vielä pakko lisätä, että tämä ideani saattaa olla jo valmiiksi so last season, mutta itselleni se on silti tuore juttu. :D

Mitä vähän googlettelin, niin kyllä avokado mielletään osaksi suolaisia ruokia, vaikka se onkin hedelmä. Päätin tehdä tätä testirahkaani vain yhden lautasellisen, jotta saisin minimoitua ainesten hävikin jos rahkaa ei voisi syödä.
Nyt harmittaa, että tein sitä niin vähän - rahka oli taivaallista! <3
Se on myös älyttömän helppo ja nopea tehdä, ainakin jos valitsee säilykeananasta. Olen tuoreelle ananakselle allerginen, niin siksi säilyke oli ainut vaihtoehto. Vielä terveellisempäähän tästä saisi tuoreen ananaksen kanssa.

Tässä tulee ohje kuvina:
(pahoittelen kuvien huonoa laatua.)


Näitä tarvitset:250 grammaa rahkaa1 avokado1 limemuutama ruokalusikallinen ananaspaloja
Kaada rahka lautaselle ja purista sen päälle puolikkaan limen mehu. Lusikoi teelusikalla pieninä paloina puolikas avokado rahkan sekaan.  Lisää ananas, sekoita ainekset keskenään ja NAUTI. 
Kun joku on tätä testannut tai jos on tehnyt vastaavaa jo aiemmin niin laittakaahan kommenttia tulemaan. Olisi kiva kuulla muidenkin mielipiteitä. 
Ja älkää unohtako osallistua käynnissä olevaan ihanaan Bio Sculpture uutuuslakkojen arvontaan. Pääsette osallistumaan arvontaan tästä.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Riikka,
Heh, näyttää aika mielenkiintoiselta 😃 Mutta ehkä mä uskallan joku kerta testata..
www.blogger.com/profile/166099141745723914
Anonymous
,
Hyvää oli. Korvasin ananaspalat ananasmurskalla ja toimi hyvin.
Reetta Ekström,
Kiva kuulla! 😊
Hei joo, toi olikin hyvä vinkki, kiitos! 😊
www.blogger.com/profile/174198754531559159