Ice latte with mint

Viimein maltoin laittaa kirjan syrjään ja tulla parvekkeelta sisälle koneen ääreen. Olo on rentoutunein aikoihin. Olen koko viikonlopun ollut ulkona ja nauttinut auringosta. Eilen aamulla kävimme Tomin kanssa torilla ostamassa mansikoita ja nauttimassa lämpimästä aamusta. Join torilla latten ja mietin, että jotenkin se ei vaan kesällä maistu niin hyvälle kuin yleensä. Sain loppuvuodesta yhteistyön tiimoilta Nespresson kahvikoneen, johon kiinnyin siitä hetkestä kun ensimmäiset lattet sen kanssa oli tehty. Torilla istuessani tajusin, etten ole tehnyt sen kanssa latteja aikoihin. Starbucksissakin olen juonut pelkkiä ice latteja.
Tänään päätin ottaa kahvikoneen takaisin käyttöön ja valmistaa ekan kerran ikinä ice latten kotona - olinhan kesäkuun alussa käynyt ostamassa uusia kahvikapseleitakin siihen. Eilen laitoin pakkaseen jääpaloja ja ostin kaupasta minttua. En tiedä, että mistä ihmeestä ajatus ice lattesta kera mintun tuli päähäni, mutta kokeiluun idea oli saatava.


Valmistin koneella vaniljan makuiset latte macchiatot rasvattomaan maitoon ja nostin ne jääkaappiin. Kun kahvit eivät olleet enää kuumia niin lisäsin sekaan muutaman mintunlehden ja jätin juomat kylmään. Jääkaapissa kahvit taisivat olla kaikkiaan noin kolme tuntia. Sitten lisäsin jääpaloja ja rasvatonta maitoa, jotta saisin juomista mahdollisimman raikkaat. Koristeeksi laitoin vielä mintunlehtiä. Sokeria en lisännyt juomaan lainkaan, koska mielestäni makeus veisi ehdottomasti ajatuksen raikkaasta juomasta pois.
Juomaa maistettuani oli mielessä vain yksi sana, NAM! Minttu ja vaniljakapselista tehty kahvi olivat todella raikas yhdistelmä. Kun mintun lehden pureskeli ja päälle hörppäsi ice lattea niin se oli vaan älyttömän hyvää. Täydellinen kuuman kesäpäivän juoma sanoisin.
Miltä tämä mintun ja kahvin yhdistelmä sinusta kuulostaa? Lähteekö kokeiluun? 
Leppoisaa kesäiltaa kaikille! ♥
SEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

Tykkää-merkinnät