Jouluista koristelua ja paketointia

En ole mikään supertaitava näpertäjä. En jotenkaan vaan jaksa keskittyä mihinkään liikaa aikaa vievään näpertämiseen, koska töissä saan keskittyä ihan tarpeeksi ripsiä ja kynsiä tehdessäni. Tykkään kuitenkin loihtia kotiin ja liikkeeseeni jouluisen tunnelman, mutta teen sen suhteellisen helpoilla ratkaisuilla. Rakastan myös pakettien tekemistä, mutta niissä mun motto on, että kun on hyvät tarvikkeet niin ei voi kovin rumia paketteja saada aikaiseksi.

Hyviin tarvikkeisiin kuuluu ehdottomasti pitkin vuotta jemmaan laitetut firman tilausten pahvilaatikot. Silloin lahjan mallilla ei ole mitään merkitystä, koska pahvilaatikon avulla saa kaikista paketeista kauniita. Kutsun näitä paketteja hämyreiksi, koska lahjan saaja ei voi paketin mallista millään arvata, että mitä se sisältää.

Olemme Tomin kanssa jo monena vuonna osallistuneet lasten joululahjakeräykseen. Tänä vuonna oli käytössä sellainen ohjeistus, että pakettia ei saa tehdä, koska lahjat tarkistetaan ennen perille toimittamista. Varsinkin näiden lahjojen suhteen olen aina halunnut tehdä todella kauniit paketit ja siksi hetken tuuminkin, että mitä ihmettä keksin kun en haluaisi laittaa lahjaa vaan johonkin tusina kassiin. Niinpä ostin paperikasseja ilman mitään koristelua ja teippasin niihin kiinni kauniit joulukortit. Lahjan viimeistelin silkkipaperilla, joka on helppo nostaa pois ja laittaa taas takaisin lahjan tsekkauksen jälkeen. Tällaisen paketin myös tekee todella nopeasti perinteiseen pakettiin verrattuna, eikä tarvitse taiteilla niiden täydellisen kulmien kanssa. Jos on vielä paketteja tekemättä niin nappaapa tästä kätevä idea toteutettavaksi.

Vinkkini jouluiseen koristeluun on yhtenäinen värimaailma. Jos kaikki joulupallot on samasta paketista, niin on aika vaikea kämmätä niiden sijoittelun suhteen. Huomaan suosivani vuosi vuodelta yhtenäisempään värimaailmaa ja tänä vuonna jäi monet koristeet kodinkin joulukuuseen laittamatta. Liikkeeseeni loin joulun todella yksinkertaisesti - muutama peikonpähkinä oksa maljakkoon ja sitten koristelin oksat joulupalloilla. Yhtenäisen väriteeman vuoksi sijoitin oksat ikkunalaudan sijaan marmorikontaktimuovilla päällystetyn kaapin päälle ja jouluisen fiiliksen takaamiseksi sijoitin mestoille vielä ihanan joulukalenterinikin.

En ole tainnut koskaan jättää joulukalenteria hankkimatta, koska jotenkin se on niin ihana osa sitä joulun odottamista. Tänä vuonna sain Marsaanan tytöiltä ihanan Yves Rocherin kosmetiikkakalenterin. Kalenteri pitää sisällään oman pussukan jokaiselle päivälle ja jokaisesta pussista paljastuu kosmetiikkaa. Vielä on muutama luukku avaamatta, koska olen halunnut pitkittää tätä jännitystä, heh! Tällainen kosmetiikkakalenteri on kyllä ihan huippu keksintö.♥
Ihania joulun hetkiä kaikille! ♥
SEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

Tykkää-merkinnät

Kommentit