Kinkkupiirakkaa & maalaisperunalastuja viikonloppuun

Sain viime viikolla inspipksen ja päätin pyöräyttää suolaisen piirakan ensimmäistä kertaa.
Olen aina tykännyt leipomisesta, mutta enemmän on sitä makeaa puolta tullut tehtyä.
Nyt kuitenkin päätin koittaa suolaisen piirakan tekoa ja se onnistui sen verran hyvin, että ajattelin vinkata teillekin.
Täytteen ohje on keksitty päästäni, eli todellisella kokeilumielellä mentiin.
Näillä aineksilla piirakan teko kuitenkin on niin helppoa, että vaikka et koskaan olisi tuntenut kutsumusta keittiöön niin tämän osaat varmasti tehdä.
Tätä on myös helppo muokata oman maun mukaiseksi. Ja mikä parasta, ei tarvitse sotkea käsiä taikinaan kun valitsee valmiin taikinan pakastealtaasta.


Sellaisen havainnon näin ensikertalaisena tein, että tuota taikinaa ei kannata ihan kaikkea käyttää tai sitten vaan tekee piirakan normaalia isompaan vuokaan. Taikina oli todella herkullista, mutta koska ruis on vahvan makuista niin tuntui, että täytteen maku pääsisi paremmin oikeuksiinsa kun jättää kaistaleen taikinaa käyttämättä.

 
Mulla oli myös pikkuinen apuri mukana piirakan teossa. <3


Näitä tarvitsin kinkkupiirakkaan:Sunnuntain ruisperunataikina, pakastealtaastax-tra palvikuutio 300g n.50 grammaa kevätsipulia1kpl makea suippopaprikaRouhin täytteeseen erilaisia pippureita, mutta mausteita olisi voinut käyttää enemmänkin 2kpl kananmunia & purkki kermaviiliäpäälle reilu puolet tuosta Emmental juustoraasteesta 
Uunissa piirakka oli n.30min.

Laitoin jo otsikkoonkin tuon maalaisperunalastuja, koska nämä Pirkan maalaisperunalastut on ehdottomasti maistamisen arvoisia. En edes tykkää tillistä pahemmin, mutta nämä oli niin täydellisiä sipsejä siitäkin huolimatta, nam.

Mukavaa viikonloppua kaikille ja maistuvia hetkiä kera kinkkupiirakan tai ainakin sipsien, koska niiden takia tarvitsee vaan kipaista kauppaan ja avata pussi! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Riikka,
Näyttää hyvältä! Mä en ole pitkään aikaan leiponut mitään, pakko ehkä tehdä jotain suolaista piirakkaa viikonloppuna, ne on niin hyviä ja helppo tehdä 😊
www.blogger.com/profile/166099141745723914
Reetta Ekström,
Jee, jäänkin odottelemaan sun piirakkaa blogin puolelle!! 😊
www.blogger.com/profile/174198754531559159
Diina-Maria,
Reetta Ekström,
This comment has been removed by the author.
www.blogger.com/profile/174198754531559159
Reetta Ekström,
Uskon, koska mullekin tuli eilen kun tein tätä! 😃
www.blogger.com/profile/174198754531559159