Kolme päivää Tallinnassa vei sydämeni

Viimein on kuvat kamerasta ja kännykästä siirretty koneelle ja käyty läpi.
Tallinnassa ei sää ollut ihan niin kylmä kuin mitä täällä vaikka alkuviikosta ja lunta oli huomattavasti vähemmän kuin Suomessa.
Aurinko paistoi kirkkaasti, onneksi tuli arskat napattua messiin.
Tämä postaus tulee sisältämään paljon kuvia vanhasta kaupungista ja sisällytän myös reissun ruokakuvat tähän. Oma postaus hotellista tulee vielä erikseen, koska kuvia tulisi muuten tähän yhteen ihan liikaa.
Useampi postauspyyntö on myös tullut sen suhteen, että mitä ostin reissusta ja sen aion myös vielä toteuttaa. Varsinainen shoppailureissu tämä ei ollut, mutta tottakai piti tsekata niiden muutamien kauppojen tarjonta, joita Suomesta ei löydy ollenkaan.Satamasta suuntasimme taksilla hotellille, joka veloitti muutaman euron ekstraa, mutta kaupanpäällisiksi olisi tarjonnut molemmille tupakat - jätettiin väliin.
Ensimmäiseksi suuntasimme kauppakeskus Solarikseen, jossa en ollut koskaan ennen käynytkään. Todella siisti paikka, jossa kannattaa ehdottomasti poiketa. Solariksesta löytyy useampia ruokapaikkoja. Suuntasimme ylimmässä kerroksessa sijaitsevaan kahvila Komeettaan, jonne olisi ihana päästä joskus kesällä. Kahvilalla on nimittäin kattoterassi. Tarjolla on herkullinen kattaus niin suolaista kuin makeaakin. Solaris löytyy Virukeskuksen läheisyydestä.Toisena iltana söimme myös vanhassa kaupungissa. Silloin valinnan kohteeksi osui Clayhills. Tämä ja aiemmin mainitsemani ravintola ovat molemmat sellaisia, että niihin kannattaa illaksi varata pöytä. Silloin varmasti pääsee nauttimaan herkullisesta ruoasta. Clayhills on ruokaravintolan lisäksi myös pubi. Viikonloppuisin ja välillä viikollakin on tarjolla elävää musiikkia. Ravintolan seinät ovat niin paksut, että alakerran ikkunoiden edessä oleville ikkunalaudoille on sijoitettu kahden hengen pöydät. Niitä emme valitettavasti päässeet testaamaan, koska varasimme pöydän rauhallisempaan yläkertaan. Äitini oli suositellut tätä paikkaa etukäteen ja halusin ehdottomasti sinne syömään, koska en ole vastaavassa paikassa koskaan ollut. Suosittelen erittäin lämpimästi tätäkin ravintolaa, ruoka oli taivaallista. Söin elämäni ensimmäisen kerran fasaania. Annos oli herkullinen ja kaikki palaset loksahtivat siinä kohdalleen. Inhoan rucolaa, mutta söin jopa sitäkin, koska kaikki sopi niin hyvin yhteen.
Ja jälkiruoka, no kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa tästä taivaallisesta pavlovasta. <3


Rotermannin kauppa-alue oli myös uusi tuttavuus itselleni. Vanhat rakennukset oli kunnostettu ja uusiakin oli rakennettu. Viehättävä alue. Rotermannista löytyi kolme lempparikauppaani joita ainakaan tietääkseni Suomessa ei ole: Stradivarius, Pull & Bear ja Bershka.


Tykkää-merkinnät

Kommentit