Miksi matkavakuutus on niin tärkeä? Lue lukijoiden tarinat, jotka palkitsin.

Matkalla voi sattua ihan mitä vaan, vaikka oletusarvona yleensä onkin, että ulkomaille lähdetään rentoutumaan ja lataamaan akkuja. Oma kahden viikon lomani on ylittänyt puolenvälin ja ainakin tässä kohtaa voin sanoa, että se on sujunut moitteita, eikä vakuutukselle ole ollut tarvetta. Mutta tieto vakuutuksen olemassaolosta on tuonut reissuun ehdottomasti sellaisen turvallisuuden tunteen, josta toivoisin jokaisen voivan nauttia. Eli jos matkalle lähtö on edessä ja vakuutus puuttuu, niin kannattaa kaivaa kännykkä esille ja uhrata se muutama minuutti vakuutuksen ottamiseen. On meinaan aika pieni hinta mielenrauhasta.
Tosiaan POP vakuutuksen otto onnistuu loistavasti myös kännykällä ja yhtiö onkin ainut mobiilisti toimiva vakuutusyhtiö Suomessa. Testasin sivuston toimivuutta eilen biitsillä makoillessani ja sivusto toimi kuin unelma - se latautui kännykän näytölle nopeammin kuin blogini. Olen käyttänyt reissussa paljon wifiä, mutta pakko todeta, että liittymääni kuuluva netti toimii täällä Kreetallakin ehdottomasti wifiä paremmin. Nykyäänhän ei netin käyttö kännykällä aiheuta mitään tuhansien eurojen laskuja, mutta tottakai kannattaa omalta operaattorilta hinnoittelu tarkistaa ennen lomalle lähtöä.

Sain muuten eilen kunnon sydämentykytykset kun aalloissa hyppiessämme huomasin jonkun miehen nostavan merestä ison puupalan, jossa töröttä pitkiä nauloja pystyssä. En ollut kuin ehkä parin metrin päässä tästä miehestä ja kauhistuneena jäin pohtimaan, että miten huonosti yhteentörmäyksessä tuollaisen rakennelman kanssa voisikaan käydä. Minulla oli onni matkassa, mutta valitettavasti kaikille ei aina käy niin.
Äärettömän huono onni oli kohdannut AP:n perhettä reissussa:
"Luojan kiitos me otimme matkavakuutuksen viikon lomallemme Kreikkaan vaikka ”eihän meille ennenkään mitään ole tapahtunut ”. Matkasta piti tulla rentouttava ja ihana pienen lapsemme kanssa. Ensimmäinen päivä meni mukavasti vaikka olimme matkasta väsyneitä. Seuraavana aamuna miehellä alkoi mahakipu, joka paheni myöhemmin. Lääkäriin, sairaalaan, tutkimuksiin. Umpisuolen tulehdus ja samana iltana leikattiin. Kolme päivää lomasta sairaalassa ja loppuloma lähestulkoon vain vuodelevossa. Ilman vakuutusta ei olisi hoito ollut noin loistavaa mitä yksityisellä sekä olisimme tuhansien eurojen veloissa, joten vakuutus kannattaa olla. Ikinä ei tiedä mitä tapahtuu ja missä."

Äkillisten sairastumisten lisäksi löytyi kertomuksia kadoksissa olleista matkalaukuista ja kameroista. Kamerat tuntuvat olevan kovaa valuuttaa varkaiden piireissä ja toki sellainen saattaa reissussa hajotakin - ylättävästäkin syystä. Näin oli käynyt Sinille ja pakko myöntää, että olisin halunnut nähdä sen vakuutusvirkailijan ilmeen, joka on tämän tapauksen saanut käsiteltäväkseen:
"Oltiin ystäväni kanssa Teneriffalla ja kävelimme yömyöhään baarista takaisin hotellille. Meille tuli pientä sanomista matkalla ja kävelimme noin 5m välillä toisistamme, minä tulin perässä… Nooh siinä kävi sitten niin, että itsestäpaljastelija hyppäsi autojen välistä eteeni yhtäkkiä ja minä tietysti huusin niin kovaa kun jaksoin. Edellä mennyt ystäväni kääntyi, juoksi takaisinpäin ja huitaisi kassillaan tätä housut kintussa ollutta sankaria niin että laukussa ollut digikamera hajosi! (tämä huomattiin seuraavana päivänä). Sanaharkka unohtui siinä samassa, kun lähdimme juosten pois paikalta! Vakuutus korvasi kameran, on mahtanut virkailijalla olla hauskaa hakemusta lukiessa! :)"
Nämä tarinat, jotka nostin tähän postaukseen mukaan, on samalla ne tarinat, jotka päätin palkita. Onnea siis AP:lle ja Sinille! Palkintona tässä POP vakuutuksen kanssa yhteistyössä järjestetyssä lukijakilpailussa oli leffalippupaketti, joka sisältää 2x leffalippu + 2x herkkulippu ja POP kuulokkeet. Molemmille lähtee siis oma settinsä. Valitsin palkittavaksi juuri nämä tarinat, koska niissä kiteytyy hyvin se, että todellakin ihan mitä vaan voi reissussa sattua. Niin vakavamman kuin vähän erikoisemmankin tapahtuman kautta. Molemmissa tilanteissa vakuutus oli paikallaan ja kummatkin saivat korvauksen tapahtuneesta. Kiitos myös kaikille muillekin tarinansa jättäneille, oli mielenkiintoista lukea niitä.
Sinulle nuori haluaisinkin sanoa, että POP Setti on juuri sinua varten suunniteltu vakuutus ja itseasiassa sen suunnittelussa on ollut suomalaiset nuoret mukana.
Ihanaa torstaita kaikille ja kuullaan taas pian! ♥SEURAA BLOGIANI: BLOGLOVIN | FACEBOOK | INSTAGRAM

Tykkää-merkinnät

Kommentit