PARAS valmissalaatti ikinä

Tykkään salaateista ja ne olisivat kätevä ateria työpäivän aikana. Lähes aina kaupassa käydessäni tsekkaan valmiit salaattipakkaukset,nostan kipon silmien korkeudelle ja laitan takaisin hyllyyn.
Syynä tähän on se, että salaattipohjan alla on noin sentti kerääntynyttä nestettä kasviksista. Joskus teen salaattia itse evääksi, mutta usein tämä jää suunnittelun asteelle ja aamuisin on aina niin kiire.

Viime viikolla valmissalaatti kokemukseni mullistui, kun asiakas toi minulle maisteltavaksi Saarioisten Eväs-sarjaan kuuluvan oliivi-juustosalaatin.Nämä salaatit tulivat myyntiin 28.8. Siitä päivästä alkaen niitä on saanut n.30 pääkaupunkiseudun elintarvikemyymälästä. Myös Turkuun ja Saloon on kuitenkin suunnitelmien mukaan tulossa joihinkin myymälöihin. Peukutan suuresti, että tulisi molempiin, koska kuola lähes valuu vain salaatin herkullisuutta muistellessa.

Myös tuoreus oli enemmän kuin kohdallaan ja sitä mainitsemaani nestettä ei tämän salaatin pohjalla ollut tippaakaan. Peukutan tätä alla olevaa pakkausmallia kympillä.
Fiksua, että juustokuutiot ovat omassa pussiissaan, koska vettynyt juusto on kamalaa. Nämä emmental-juusto kuutiot olivat kuin juuri itse leikattuja. Rakastan persikkaa, aitoja kalamataoliiveja ja tummaa balsamiviinietikkakastiketta. Salaatti on siis juuri sitä, mistä työpäivien aikana olen haaveillut.
En itse ole koskaan laittanut salaatin sekaan juustokuutioita. Syynä tähän on se, että rakastin lapsena vain yhtä juustoa: Oltermannia.
Oli sitten kotona tai kylässä tarjolla salaattia juustokuutioilla niin ne kuutioit eivät ikinä olleet sitä, joten jonkinlaiset traumat varmaan on jäänyt!
Nyt kuitenkin tykkäsin kovasti juustostakin ja salaatin syötyä jäi oikeasti kylläinen olo kauemmaksi kuin 15min ajaksi.


Ikuista matkakuumetta sairastavana, voiko parempaa olla, kuin lentokoneateria tyylinen puuhastelu ruoan parissa! Pakkauksesta tuli niin mieleen pieni askartelutuokio koneessa - hyvällä tavalla.Otanhan lentokoneessa melkein aina aterian, vaikka se nykyisin usein maksaa, koska sen sisällön löytämiseen menee mukavasti aikaa. Maku on valitettavasti siellä yläilmoissa lähes aina karmiva.

Toivon pian saavani syödä tätä salaattia taas uudelleen. Voi olla, että niitä muita en edes viitsi maistaa, ettei tule pahamieli. Pahamieli siksi, koska tämä vaan oli niin täydellinen makuelämys! <3
Onko joku teistä maistellut näitä salaatteja? Mitä olitte mieltä?

Tykkää-merkinnät

Kommentit