Pelastajat pakkaselta

Loppuviikon pakkaset saivat vain lukemina minut lähes hypotermian valtaan.  
VIHAAN KYLMÄÄ!
Aina sanotaan, että pärjääminen kelissä kuin kelissä on vain pukeutumiskysymys. Näinhän se menee, mutta vaikka omistaisi nämä oiket varusteetkin niin saa kai sitä silti olla sitä mieltä, että ärsyttää.

En ole mikään valittaja luonteeltani, koska sellainen ei johda mihinkään. Mutta kylmyys, se on vain niin turhauttavaa. Tämä talvi on tuntunut jotenkin niin pitkältä, vaikka kylmimmät kelit olivatkin vasta nyt.

Ja koska se valittaminen ei mitään auta, eikä tuo ikuista kesää Suomeen (valitettavasti), olenkin hankkinut itselleni pelastajia pakkasia vastaan.
Olen tykännyt uggeista lukioikäisestä asti. En ole kyllä ihan varma, että tiesinkö vielä silloin mistä nämä kaikki kopio ugg-näköiset kengät ovat saaneet mallinsa, mutta lukion ensimmäisellä minulla oli sellaiset.
Löysin tasan ne yhdet tummanruskeat kengät Helsingin tai Turun Dinskosta. Olin koko lukiomme ainut, jolla oli sellaiset kengät. Seuraavana talvena olin kyllästynyt ja siskoni otti kengät käyttöönsä. Nämä olivat huomattavasti parempaa laatua kuin tämän hetken samanlaiset versiot.
Noin viisi vuotta sitten tein paluun ugg-kopioiden pariin. Silloin jo haaveilin niistä aidoista, mutta en raaskinut ostaa. Ihailin vain ikkunoiden takaa niitä samalla kun varpaani jäätyivät linttaan astutuissa kopioissa.
Faktahan on se, että vaikka jaloissani ei ole minkäänlaista vikaa olivat feikkien kantapaat astuttu linttaan viikon sisällä. Olenkin usemmat spiritstoresta hankitut käyttänyt roskikseen asti suhteellisen lyhyessä ajassa. Yhdet jopa halkesivat pohjasta ja toisista taas irtosi kenkäosa pohjasta.

Varpaideni palelu loppui kaksi vuotta sitten. Eli kolmen talven ajan olen säästynyt kalikkavarpailta. Matkustimme rakkaani kanssa silloin Miami Beachille ja olin päättänyt, että sieltä hankin ne Uggit vihdoin ja viimein. Ostin himoissani kahdet ja jouduin matkustamaan kotiin toiset jalassa, vaikka lähtiessä lämpöasteita oli lähes 30.
Mutta se oli ensimmäinen lentokonematkani jolloin varpaita ei palellut. 

Tänä talvena hankin kolmannet uggit, koska olen ollut niin supertyytyväinen aikaisempiin. Eihän uggit enää ole ihan niin kovaa huutoa kuin aikaisemmin (tai ainakaan saa lehdistä niin paljon palstatilaa), mutta kyllä ne jäädäkseen ovat katukuvaan tulleet.
Ja varpaiden lämpiminä pysyminen ensin sanon minä, jos pitäisi jotain muodikkaampaa pukea jalkaan.
Niin ja kyllä minusta uggit on söpöt - katsokaa nyt vaikka tätä pikkuperhettä:


Kuka muu pitää Uggeja pelastajinaan?
Uskoin vuosi sitten syksyllä löytäneeni sen kaikkista lämpimmän talvitakkini koskaan, kun ostin Zarasta untuvatakin muhkealla hupulla. Mutta joulupukki muisti minua jollain vielä lämpimämmällä. Nyt voin sitten tunnustaa, että valitsin ja sovitin tämän takin itse, että yllätys se ei ollut, mutta joululahja kuitenkin. Olen kauan haaveilut jonkun urheilumerkin talvitakista, mutta hinnat ovat niin päätähuimaavia, että en ole uskaltanut edes sovittaa. Tukholmassa ollessani joulukuun alussa vierailimme Barkarbyn outlet kylässä. Siellä kyllä kannattaa ehdottomasti käydä, jos Tukholmaan on menossa ja aikaa on enemmän kuin muutama tunti. Itselläni on käynyt niin, että joka toinen kerta tekee hyviä löytöjä ja välillä taas ei käteen jää yhtään mitään. 
Olin tätä takkia ihaillut jo parilla ystävälläni ja kuin ihmeen kaupalla sitä oli tullut uusi erä Peakin outlettiin. Lähtöhinta oli huimat 5000kruunua, noin 600€ ja nyt lapussa oli hintana: 1500kruunua. Vähän alle 180€ tuli takki maksamaan. Onhan sekin paljon, mutta lähtöhintaan nähden edullinen. Ne jotka tuntevat minut ja sen millainen sählä olen saattavat kauhistua: takki nimittäin on puhtaanvalkoinen. Yksi ihana asiakas sitä jo ehti kauhistelemaan: miten olet uskaltanu hankkia valkoisen takin, ai kamala! :DPerustelen uskallusta sillä, että takin saa pestä koneessa 30 asteessa, mutta kyllä minuakin silti vähän hirvittää.
Takki kuitenkin on lämpimin ikinä ja otin sen nyt ekaa kertaa käyttöön perjantaina kun pakkaslukemien takia harkitsin peiton alle jäämistä. 
Tässä vielä kuvia takista käytössä ja verhoutumistani kylmyyttä vastaan. 


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikilla ja koittakaa pysyä lämpiminä! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit