Tukholma, kaupunki jota todella rakastan

Olen vajaan parin vuoden sisällä käynyt Tukholmassa neljä kertaa.
Tiistaina pääsen sinne viidennen kerran 1,5 vuoden sisällä. Fiilis on enemmän kuin hyvä, sillä tällä kertaa olen menossa nauttimaan kesäisestä Tukholmasta rakkaani kanssa. Ehdottomasti myös rakkaan ystävän näkeminen kuuluu näiden parin päivän ohjelmaan.


Joka kerta kun lähden Tukholmasta mietin mielessäni - toivottavasti pääsen pian käymään uudestaan. Siellä vaan jotenkin tunne oloni niin rentoutuneeksi. Stressivapaa alue, sitä Tukholma ehdottomasti on minulle. Olen myös oppinut liikkumaan siellä kiitettävän hyvin ja pikkuhiljaa alan muistamaan katujen ja paikkojen (muidenkin kuin kauppojen) nimiä.
Jos matkustan Tukholmaan yksin, valitsen aina matkustusmuodoksi lentämisen. Se vie niin paljon vähemmän aikaa kuin laiva ja on myös huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Siinä on myös se iso plussa, että molemmilta kentiltä löytyy Starbucks ja nyt Arlandassa on myös Victoria's Secretin myymälä. Sinne pääsy ei muuten ollutkaan mikään ihan itsestäänselvyys, joten aion kertoa siitä seikkailusta ihan omassa postauksessa.

 
Kävin viimeeksi Tukholmassa tasan kuukausi sitten ja talsin katuja parina päivänä ihan itsekseni ystäväni ollessa töissä. Nautin siitä, että sain vaan kävellä, poiketa missä halusin ja kävellä lisää. Tukolma on kaupunkina niin kaunis, etten usko kyllästyväni sen kauniisiin katuihin koskaan. Valitettavasti tällä reissulla unohdin kuvaamisen lähes kokonaan - niin LOMALLA olin.
Mutta kyllä kännykän kätköistä onneksi joitakin kuvia löytyi tänne laitettavaksi.


Odotan tätä tulevaa reissua senkin takia niin kovasti, että pääsen ottamaan ekan kerran kunnolla kuvia uudella kamerallani. Peukut pystyyn, että onnistun ottamaan paljon hyviä kuvia.


Ystäväni oli muuttanut aivan ihanaan vanhaan kerrostaloon. Ainut miinus oli se, että talo oli hissitön. Onneksi meidän piti kantaa vain kerran ylös ja alas matkalaukkuani niissä vanhoissa kierreportaissa.


Ehdin tällä reissulla viimein käydä Vapianossakin - elämäni ensimmäisen kerran. Ties kuinka monta kertaa meidän on sinne pitänyt mennä, mutta aina se vaan on jäänyt. Söimme molemmat salaatit ja namskis, että oli herkullista. Annokselle tuli hintaa n.11€, eli mistään kalliista paikasta ei ole kyse.


Ainoat reissussa otetut varsinaiset asukuvat olenkin jo julkaissut. Pohdinkin pitkään, että pakkaisinko jumpsuitin tälläkin kertaa mukaan, mutta tulin siihen tulokseen että en pakkaa. Uusien asukuvien toivossa koitan pakata sellaisia yhdistelmiä joita en vielä olisi kokonaisuudessaan saanut kuvatuksi jonkun toisen avustuksella.

Käyn todella harvoin viihteellä, mutta Tukholmassa ollessa tulee yleensä baariin lähdettyä. Syynä on hyvä musiikki ja tanssiminen. Tukholman baareissa istumapaikat usein ovat erikseen myytäviä pöytäpaikkoja. Hinnat ovat ihan älyttömiä, mikä tarkoittaa, että ihmiset oikeasti tanssivat koko illan ja meno on katossa. Tämä hetken "kuumin" yökerho Tukholmassa on Rose Club. Siellä tällaisen oman pöydän saaminen yhdeksi illaksi maksaa n.1000€.
Rose Clubin tyylisissä paikoissa on myös omat valokuvaajat. Kuvaajat ottavat asiakkaista koko illan kuvia ja seuraavana päivänä ne on nähtävillä netissä - hyvä systeemi mainostaa yökerhoa, koska kaikki linkkaavat kuviaan facebookiin jne.
Liityn nyt itsekin osaksi tätä mainostusketjua ja laitan pari Rosessa otettua kuvaa mukaan tähän postaukseen.Tukholmassa vakkari välipalani on tuplajuusto & mansikkapirtelö mäkkäristä. Miksi? No en tiedä, se on vaan sellainen vuosien varrella syntynyt tapa ja vaikka kruunu on euroa vahvempi on silti mäkkärissä syönti Suomea halvempaa.
Tällä kertaa onneksi tuli testattua muitakin ruokapaikkoja, jos vapianon laskee mukaan kävin kaikkiaan neljässä uudess paikassa syömässä jotain.


Uudeksi tuttavuudeksi löytyi myös Taverna Brillo, josta sai aitoa italialaista jäätelöä. Otin kupposen teetä jäätelön kanssa ja ilokseni se oli suosikkiani, Kusmi teetä. Veikkaan, että Brillossa tulemme käymään reissullamme - sen verran herkullisilta näytti pizzat ja pasta-annokset joita viereisissä pöydissä syötiin.

Nautin  Kusmi teetä usein iltateeksi, joten näihin tunnelmiin onkin hyvä päättää tämä postaus ja kipittää nukkumaan. Kurkkasin vasta nyt tietokoneen kelloa ja voi apua miten paljon se on, onneksi ei tarvitse ihan kamalan aikaisin herätä.

Koska kello on näin paljon, voinkin toivottaa teille mukavaa alkanutta viikkoa! <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit