Vapaapäivä maalla

Sain vappuna idean, että viettäisin perjantain vapaapäivän maalla.
Tomi kävi vaihtamassa autooni torstaina kesärenkaat, niin pääsin sitten perjantaina heti aamusta starttaamaan. Hain myös äidin matkaan mukaan - arskat päähän ja motari kutsui.
Joskus tällainen extempore vapaapäivän vietto jossain ihan muualla tekee todella hyvää. Nautin päivästä kovasti ja opin uutta. Tykkään parsasta, mutta olen aina vierastanut, että osaisinkohan valmistaa sitä. Maalla opin, että parsa on keittämisen sijaan parempi paistaa pannulla voimariinin ja oliiviöljyn kanssa. Tällöin vitamiinitkin jäävät parsaan paremmin talteen. Innostuin niin, että jääkaapissa odottelee nyt nippu parsaa.
Jos maalla ollessa aurinko paistaa, tarkoittaa se vain yhtä asiaa - pienestä kyläkaupasta on haettava jäätelöt. Pikkuisena sinne aina pyöräiltiin ja jätskit syötiin kaupan pihalla. Tämänkertainen ratkaisu ei ihan yhtä nostalginen ollut. Hurautin kaupalle autolla. Mutta vain tällä ratkaisulla saimme nauttia jäätelömme samaan aikaan.


 Oli muuten superherkullista toi lakusydän tuutti, en ole ennen sellaista maistanutkaan.


Kotiin lähtiessä oli etupenkillä matkaseurana äidin tilalla hellyyttävät menkkis ja bengali. Eikö olekin aika suloinen parivaljakko? <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit