Vappu toi kevään ja lupauksen kesästä

Tänään on ollut ihan mahtava päivä. Monta pientä asiaa tehty, joiden kohdalle voi laittaa raksin seinään tämän kevään osalta.
Eilinen sujui töiden ja salin merkeissä, eikä oikein tajunnut, että on vappu. Tai no joo, iskihän se totuus vasten kasvoja kun salille mennessä ihmettelin (klo.18.00) miksei ovi aukea sormenjäljelläni. Sitä tuskaillessani tuli salilta juuri joku pois ja pääsin samalla sisään. Treenailin onnellisena lähes tyhjällä salilla ja ihmettelin, että miksi kukaan muu ei sinne tule... Pois lähtiessäni huomasin useassakin paikassa laput vapun aukioloista ja siinä luki hyvin selvästi, että vappuaattona sormenjälkitunnistimella pääsee salille klo.16.00 asti, hups! Tyytyväisenä treenasin salilla lähes kaksi tuntia ja olin viimeinen joka sieltä lähti. Toivottavasti en saa noottia kun huomenna ihan luvalliseen aikaan aion salille mennä.

Eilisestä kylmyydestä ei ollut tietoakaan kun tänään heräsin ja näin auringon pilvettömällä taivaalla.
Kiharat hiuksiin ja mekko päälle - vappufiilis oli valmis.
Ja se vain kasvoi kun tajusin, että voin laittaa kevään ensimmäisen kerran ballerinat jalkaan, sukkahousujen kanssa toki, ja bikertakin päälle. Tomi napsi minusta muutaman kuvankin kotipihalla, mutta niitä en ole vielä ehtinyt saamaan koneelle asti. Jos ovat onnistuneita niin erillinen asukuvapostaus on tulossa vielä tämän viikon aikana.

Ensin suuntasimme torille munkille ja simalle. Olen lapsuudesta asti rakastanu Kurilan munkkeja. Jos siis joskus eksyt Saloon on ehdoton tärppini sinulle nämä munkit. Munkit paistetaan torilla ja tarjoillaan lämpiminä. True love! <3
Itselleni vappuun kuuluu ehdottomasti sima ja munkit. Ilman niitä ei vappu vaan olis vappu. Sima oli niin herkullista, että hain sitä vielä toisen mukillisen. Istuskelimme torilla puolitoista tuntia. Aurinko lämmitti ihanasti, eikä ollut kiirettä mihinkään.
Torilta jatkoimme syömään ravintola Vilhoon. Vapuksi räätälöity ruokalista oli kiva yllätys. Itse valitsin pelkästään alkupalapöydän, koska tarjolla olleet uudet perunat näyttivät niin herkullista ja onneksi myös maistuivat. Kala ja uudet perunat kera voinokareen on kaikessa klassisuudessaan täydellinen yhdistelmä.
Tomi valitsi härkää. Pakko kyllä todeta, että jos haluaa hyvin valmistettua lihaa, olen aina saanut parhaimmat annokseni Salossa juuri Vilhosta.

Innostuin ballerinakelistä niin paljon, että kotiin tultuamme halusin lähteä pyöräilemään vanhempieni luokse. Pyörän kaivaminen esiin hoitui minuuteissa, mutta pumppua ei näkynyt missään. Viime keväänä oli sama ongelma, enkä tajua, että mihin viime keväänä hankittu pumppu on vuodessa kadonnut. Asia tuntui menevän henkilökohtaiseksi, joten otin auton alle ja kävin hakemassa huoltsikalta pumpun. Löytämäni pumppu oli joku miniversio, mutta sai luvan kelvata. Onnellisena lähdin pyöräilemään - lapaset kädessä, ilma oli jo sen verran ehtinyt viiletä ja tuuli voimistua, mutta tulipahan pyöräkausikin avattua.

Päivän saldona oli: ekat torimunkit, bikertakilla tarkentuminen, pyöräily ja ne ballerinat. <3


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Riikka,
This comment has been removed by the author.
www.blogger.com/profile/166099141745723914